Pages

Spread the words.

Daily Prophet.
SUNDAY : kita tukar skin

Monday, December 26, 2011

New ! Please.

new link [ http://hogwartsrock.blogspot.com/ ] I'll follow back the first 10 blogger that follow mine, but tell me in my Owlbox. I know when you open open my blog, it will say this blog is no longer exist blaaaa. I know, but you can still read this on your dashboard. So, there's one day when all of sudden my sister scream out loud a philosophy which I know it is mine and I just wrote it in my blog a few weeks ago. So, I made up may mind to change my link. So, there it is. HP Rules.

Friday, December 9, 2011

Lunar Eclipse is happening tomorrow.

Lunar Eclipse is happening tomorrow. I think it's the second Lunar eclipse for this year, because last time it happened on last June. And if you miss out this show, you will only see the next Lunar eclipse on 2014. Unfortunately only certain place will witness the show. You can view it if you were in western North America, around the Pacific, or in Asia.



If you're in Malaysia and Philippines, the lunar eclipse is visible just after sunset.
It will start at 8:44 p.m and will end at 12.14 a.m.
The time is only for Malaysia and Philippines.
You can know yours by using the Universal Time.

You will need a binocular or microscope.
But if you do not have both of it, you can just use your DSLR, or maybe camera.
Maybe you could try using the 3D spect. it will work maybe(maybe).

DON'T MISS OUT THIS EVENT.

Sorry for my broken english

Wednesday, December 7, 2011

Nazmi Faiz dah adaaaaaaaaaaaaaa

Kalini aku nk type pnjg2 ah. Aku tau, bdk pompuan mesti baca punye, pnjg mne pun, klau dah minat kat si Nazmi ni, comfirm dia baca. Walaupun, aku sepatutnya siapkan modul yg diberi oleh cikgu.

Dah2, aku mahu bicara pasal

NAZMI FAIZ MANSOR


Kau memang kuno dan memang penyokong INDONESIA masa sukan sea haritu kalau kau tak kenal NAZMI FAIZ MANSOR. nah, gambr dia, amik kau.

Aku memang pisah letak gmbr dia yg pling yewwww.
Sekarang ni zaman modern, pengguna rempit dah kian lupus. Aku tak nk cetus fenomena wwwwww lagi. 

Amik kau, kau tgklah, handsome mana midfielder harimau muda ni. Aku pelik, macam mana diorang boleh minat dekat Nazmi ni.


Haritu aku dgr dekat stesen radio org tua. org tua means, my mother's favourite station (THR kot, aku tak ingt). Tetiba pulak aku dgr nama Neelofa date dgn midfielder harimau muda. HAHA, aku gelak sakan dalam hati. Mengamuk lah budak2 ni lepas ni.




Ini dia NADIA ISMAIL. Kwan Nazmi punye adik. kawan ke gewe ke awek ke aku tak tau. Kau tnye sndiri.


Budak free hair mesti lawa.
Klau pakai pashmina tutup semua, mesti lagi lawa aku rasa.

Friday, December 2, 2011

Mathematics lagi. Maaf.

I really need help.


Maaf, aku cerita lagi psal MATH


Rubik's Cube.
Teori mengatakan orang yang dapat menyelesaikan menda ni dalam masa kurang drpd 5 minit. Terlebih genius. Klau hang boleh buat kurang drpd 10 minit, hang mmg bijak. Okay, aku prnah buat menda ni. Tapi 1 side je lah, kurang dri 2 minit mcm tu lah. Aku tgh pelajari how to solve rubik cube dari yg expert dlm rumah ni. It's freaking me out.

Org yg ajr aku tu tak habis2 ckp, patut lah tak pndai MATH. okey, terasa !
Padahal mse form 3 dulu pun, dia selalu kena mrh dgn mak titeww sbb asyik fail je MATH dyewwwww.
identiti tidak dikenalpasti. *tibeee,pdhal duduk satu rumah


Saya berikrar akan mempelajari RUBIK CUBE demi mathematic dan dalam masa yang sama, saya tidak akan mengabaikan mata pelajaran lain terutama bahasa ibunda iaitu BM, demi mencapai keputusan yang memberangsangkan sebelum percubaan PMR.


I vowed to learn Rubik's CUBE for mathematics and at the same time, I will not ignore other subjects, especially my mother tongue, Malay, to achieve favorable results before trial PMR.

Sifu: Boleh caye ke mu ni ?
Gua: arrr, tgk ah dulu, bro.

Sunday, November 27, 2011

Oh betina

Gambar google. Printscreen je. Malas ah gua.


Pompuan kalau pasai bola trus je Abang Nazmi lah, Abang Shahrul lah, Abang KFC. *pastu update kat status
Sumpah lah wei, mata mse kau tgk bola dekat mana ? Comfirm bukan dekat bola.
Gatai norrrr. Pnggil nama cukup ah.
Muntoh hijau aku tau tk.

Okay, fine. I LOVE NAZMIIII, KFC, ASRA, SHAHRUL, GURU. WHAT THE FUCK ? 0.o

tolonglah Najmi bukan taste aku, walaupun dia hebat. Inikan pula KFC, ASRA, SHAHRUL. Inikan pula Thamil, jauh sama sekali.

They are not even your ABANG. And the worse is, they don't even know that you are exist in this world : )

Its not an offensive entry. Its just some advice :) A very useful advice.

Wednesday, November 23, 2011

Dinner Part II

Haida's picture :) I have a permit to publish this.



Okay, walaupun baca skrip, tapi aku rasa it's hilarious. Tahun depan aku nak gabungkan korang dengan Fazrien Umas <<<< Nama FB.

Ade 20 cabutan bertuah, yg peliknya, satu pun aku tak kena. Puiii,sial lah.


Bak aku nak sambung balik cerita ni. Aku tak ingat pukul brapa Bas sampai dgn tetamu VIP, yg pnting mmg lama. Kiterang siap berposing lagi dlm tu.


All i can see is flashing light on that night.

Budak lelaki ayu parok malam tu. Muka macho gile. Tak boleh blah kalau posing. Pastu berangan jadi rocker atas pentas. Aku nampak ye  ^_^

Sorry lah adik2 ye. Akak ni tak reti potong kek. Jadi kek coklat yang rangup berperisa coklat ditaburi chips chips pecah bile dipotong. Shalyca pulak pergi duduk atas kek tu atas bas masa balik, tak sompat eden nk merasa kek tu.



She is absolutely mak mertua that night. :) Baqi and the gang love her : ) I am excluded from it
Okay, here's the best part of me that night. : ) It seems to be awful but I really need to wrote this untuk buat orang lain jelous. HIHI, kita duduk semeja dengan mak mertua :) Actually, she's not my mak mertua, I just call her mak mertua because she looks like my mak mertua if she get mad when she teaches us in the class. So, you know the story know. Don't get me wrong, I'm not being sarcastic. I still think that she is one of the best teacher in history :)

 bawak guitar, tapi tak strum pun aku tgk. Ntah pndai ke dok.

Saturday, November 19, 2011

Dinner Part I

Hey guys. Wassup ? So, how's your holiday. Mine is kinda bored. I've planned something with my buddies, but yet, it doesn't seem to be going. But I'll try my best to make my holiday to be the awesome one with my buddies and family. Oh yeah, Good Luck to all students in my school for their lovely SPM.


Okey, enough english kau yang broken tu. Sekarang aku nak cerita pasal dinner kelas aku yang julung kalinya diadakan di sebuah restaurant 5 stars tu. Kalau nak tau, kelas kiterang ni hebat, cikgu siap puji lagi. Dengan sifat kerjasamanya, kasih sayangnya, tolenrasinya. Sebab budak kelas mana ade buat dinner-dinner mcm kelas kiterang buat ni. #SENYUMSAMPAITELINGA :)

Occasion: 2AB class Dinner
Date: 11.11.11
Avenue: New Horizon Garden

Betapa tak bertuahnya diri hamba ini. Si Puaka ni pun menang cabutan bertuah.

Adelah certain people kena pergi awal, termasuklah aku. Aku tukang bawak kek je. Kek tu pun anak Dato' Long Mustafa yang buat.Okey, ni aku nak cerita ni. Time aku dalam kereta dgn AJK yang lain, tetiba ade call dari anak omputeh ni, dia cakap keta dia takdek minyak. Semua orang dalam kereta tu terkejut beruk. Pakcik Rashid pun kod. Dekat traffic light WONG AH JANG tu dia buat prank. Kiterang ingatkan prank, rupenye betul2. HAHA, kelakar betul. Ish anak omputeh ni.




Bila sampai tempat tu, masing2 nyorok, sebab malu, mujur ade seorang cikgu bersma ank2nya. Tak tau nak wt menda sebab semua dah siap. Nak tunggu bas, lama gila. Malu dengan waiter/waitress tu.



Bersambung......

Wednesday, November 16, 2011

DUNIA.

Aku melepaskan STRESS, maaf.


Haritu aku pergi TC. Kasut bro ni bapak panjang. Sebulan tak basuh kot.


Aku tak faham kenapa manusia tak faham perasaan manusia yang lain sedangkan manusia yang tak faham perasaan manusia yang lain ni manusia jugak sama je.

Dalam otak aku ni tak pernah pun wujudnya application yang setiap kali periksa, kena dapat TOP 10. Otak aku ade macam-macam nak difikirkan. Bukan senang nak kekal TOP 10 setiap kali periksa.

Aku rasa macam lifeless bila mak aku cakap budak yang gatal gelenya nak dekat budak form 4 pun boleh score periksa last tahun. Aku tak.

Aku rasa menyampah gila bila ada budak kelas lain naik kelas, lepastu berlagak. KONON, kau lah yang dapat 8A tu eh ? Khazanah negara kau yang punya.

Kalau lah ada 10 orang yang beri semangat masa aku down @ depressed sebab result dalam rumah aku ni, dah lama aku berjaya dalam hidup. Ni tak, aku sampai lupa nak SPIN kain, pakai sidai je kain yang basah kuyup tu.

Tak boleh ke manusia jadi baik sikit dengan manusia. Kalau lah aku tahu tempat seko2 dalam sekolah tu, aku dah lama hantar surat layang tulis "KAU KEJAM, aku sumpah kau."

Dunia memang kejam dan tidak adil.
Benda-benda yg ada dalam dunia ni adalah untuk kegunaan manusia.
Manusia ada di dunia ni adalah untuk menggunakan semua benda.
Masalahnya, dalam dunia yang kejam dan tidak adil ni, manusia dipergunakan oleh benda.
Do you understand the hyperbole that I try to tell ? 

Sunday, November 13, 2011

Day 30 — Your reflection in the mirror | letter Challenge

Okay, before that I would like to tell you that I had private my blog and I open it up again. HIHI, I have no idea why I do that. I felt to do that actually.

Dear everyone around me.

  Thank God I'm still alive until today. I'd like to thank my parent for giving me such a wonderful life. And thank you to all of my sibling for making this family so so so riot. Not forgotten, all of my friends for making our song so sweeet. And to all my enemies for making me stronger. I know my life would be nothing and such a sick without all of you. I am happy for who I am, even though, it's hurtin' sometime.

from myself.

Monday, November 7, 2011

Day 29 — The person that you want tell everything to, but too afraid to | Letter Challenge

I will not write this in a letter because i will just tell what i want.

Okay, I really want to tell my mom that I need a new lens for my Olympus. I really need it so badly. But I know if I tell her about it, she will just say, WAIT FOR YOUR PMR's RESULT. pftttt, okay, nevermind, I heard that parent or mom and dad or mummy and daddy is the most precious thing in our life. So why not I follow her advice or RULES, maybe some day I'll get a better life. I've heard a wisdom words form a philosopher sound like this  "Once you follow your mom, you will get a better husband" :)

Cheers.

Sunday, November 6, 2011

Day 28 — Someone that changed your life | Letter Challenge

N o O n e ! S K I P .

Friday, November 4, 2011

Day 27 — The friendliest person you knew for only one day | Letter Challenge

Dear Khatijah,

I didn’t really get a chance to know you that well, but you were pretty cool. I wonder how are you right now. I wish we will meet again one day.


Love, AJ.

Day 26 — The last person you made a pinky promise to | Letter Challenge

It's a secret. :) skipppp.

Thursday, November 3, 2011

Day 25 — The person you know that is going through the worst of times | Letter Challenge

Hey peeps, long time no see. What's going on ? It's been almost 2 week since I let my blog private and cloister itself. It's because of my exam, and hell yeah, I am free now. Let's just start it again from day 25.

To someone infinitely precious,

   You are always amazing in front of me. I know a lot of things had going on since that day. I know it's so hard in every single thing that you have to face alone. I know, if she's still here with you, you can always be as bright as before. I know you're alone. I know it's so hard to study like you used to. But it's a fate. Everything had already wrote in your fate. You've to keep going on. I know you're young, but you've to keep moving on. Have faith and don't give up.

xoxo.

AJ

Contest Blog KawaiiVintage

INI ADALAH STICKY POST SAMPAI 2 NOVEMBER

Harini AJ nak join satu contest. Ni contest pertama AJ ye. Sorry kalau salah. AJ try je, tak tau lah cik adik manis ni buat undian macam mana. AJ just nak try luck. Kalau ade rezeki, ade lah. insyaalah.





    • Mestilah mempunyai blog.
    • Mestilah berjantina perempuan. ^^v
    • Mestilah follow blog ini. *ini untuk korang tahu latest news. tapi kalau rasa mampu ingat url blog ni untuk jenguk harihari, maka terpulanglah.*
    • Buat satu entry pasal "Contest Blog KawaiiVintage".
    • Wajib tempek banner diatas, dan link kan ke blog ini untuk join cotest.
    • Tag 1 orang rakan untuk memeriahkan contest ini, dan pastikan dia tahu.
    • Hantarkan penyertaan anda di ruangan komen. sertakan sekali url entry tersebut. Sesiapa yang hanya meletakkan url seperti ini " http://www.sarahbaik.blogspot.com/ ", serta merta akan di'reject'. sila permudahkan kerja saya :)

    Tarikh tamat pada 2 NOVEMBER 2011.

    okay saya nak tag lovely Fatin Ayden, ingatkan nak tag haida, dia dah tutup blog. ^_^
    Orang lain kalau nak join boleh jgak.

    Tuesday, October 25, 2011

    Day 24 — The person that gave you your favorite memory | Letter Challenge

    I still private my blog right now, so that my sister will think I'm gonna private it forever. You guys maybe will read this on your dashboard.
     I don't have a favourite memory right now. But there was some time, I spend with my family on a relaxing day, and chillin' with some of my friend. That's all.

    Day 23 — The last person you kissed | Letter Challenge

    I'm gonna private my blog for a little while. I have to do this because my sister. I hate herrrrrrrr.
     The last person I kissed was my mom. I have nothing to write.

    Sunday, October 23, 2011

    Day 22 — Someone you want to give a second chance to

    I sincerely wanna give everyone in my life a second chance. Because everyone deserve it. Even if you've make a big mistake. You should forgive yourself and give yourself a second chance. You deserve it. I will give everyone a second chance. But not myself, because I've give myself too much of second chance. :)

    Day 21 — Someone you judged by their first impression

    Dear Fahad,

       I can't believe your name were in my blog. I hate to write this because some of my friend were kinda like.... Errrr, never mind. I always wanted to talk to you if I had a chance to and if god really give me that chance. I hate to judge you, but it is you and your stupid picture. You're from a wealth family. And I'm nothing. I'm sorry for judging you, but you are so social which makes me so hypnotize. I heard that you're in Kuantan with your friend. pftttt, so bad I'm in Kelantan right now. So whatever. Your mom is so sweet, just that your father is too old for your mom. No offense.

    From: AJ

    I just want to say happy birthday to my father in law-to-be and Happy Deepavali to my future mother in law. Is that so bad to wish Happy Deepavali to her, Fahad ? Am I really a bad girl ? Hit me back.

    Friday, October 21, 2011

    Day 20 — The one that broke your heart the hardest | Letter Challenge

    Dear Opportunity,

           The scars from that relationship are still present. Not fully healed, but not totally exposed either. I'm still just a kid and hell yeah, I hate high school.

    With love : A Malaysian.

    Day 19 — Someone that pesters your mind—good or bad | Letter Challenge

    Hey guys. I will do for two person this day, because today is FRIDAY. FRIDAY. we gonna have a ball tonight. Really ? Ball ? Nope.

    Dear the one who must not be named,
        
         You are one of the teachers' pet among all of us in our class because you are new in here. And so the teacher doesn't really know about you and your attitude. You annoy me how you're so nice, and I know it annoys other people. Because I've spoke to them about it, but, you really confuse me sometimes. And you're kinda annoying too. It's because your bad behavior. Some of my friends were always wanted to be your friend back then, before we know the real you. But now we all are happy because our relationship is not close.



    Dear You Know Who,

      Hey, I know when how is it feels when we lost our family member. And just now, I came to your house just to visit you, because it's been 3 days since you didn't come to school because of your mother's death. I hug you for 3 second, I can't even say anything, and it's kinda embarrassing when both of us crying in front of our friends bur it's okay because they were crying too. I just want to give you some support.


    From a student.


       

    Thursday, October 20, 2011

    Day 18 — The person that you wish you could be | Letter Challenge

    Dear You,

    I wish I could be you. You got a very perfect family, and a perfect school. You don't even have to worry about your education because you're already the smartest person in my family. Now, if you have a nobel heart, please switch your body with me. I wanna have a perfect life too.

    From me.


    Now, Bieber Beleiver out there, just wanna tell you that Bieber got a new song. It's call mistletoe. I love it, but I still don't like him. #JUSTSAYING.

    Wednesday, October 19, 2011

    Day 17 — Someone from your childhood | Letter Challenge

    Dear Naquiyah.

             So how's your day. I heard that your brother had already finish his studies in UAE. I'm glad to hear it. I hope you're going to follow his step. And you've done very well on your last exam, and since the subject that you going to take is much more difficult than mine, I wish you the best. You got 9 subject to study for your PMR. I hope both of us will graduate with flying colours. Love you.

    your old stud :)

    Tuesday, October 18, 2011

    Day 16 — Someone that’s not in your state/country | Letter Challenge

    Dear granny,

         Wassup ? I hope you're in a good shape. Glad to say that I'm going back to your house this deepavali for a short holiday. I know you really miss me. And I can't wait to go there. Stay calm and wait for my family and I.

    Grandchild.

    Monday, October 17, 2011

    Day 15 — The person you miss the most | Letter Challenge

    Dear Shahirah Farhana.

        We lost contact since you've been to your new school and I believed the last time we talk and met when we sang and choir together. Remember ? It's probably the last day on our primary school. At that time, we all sang Heal the world by MJ. Gosh, it's been 2 yrs. I miss it. I don't know where were you right now. Seems like no one staying on your house. You could have just moved to a new house which is nearer to your school. I know what happen to you and your family. I'm sorry to hear it. I promise that would be our secret even though I don't hear it from you, and you don't even know that I know it, but I know it's hard to accept it. We've become very close when we were 9 until 10. But everything changes, and yeah, this is what I get. I miss you so much. IDK why I choose you on day 15. Don't you miss me ? Because I really do. oh do you remember on your 9th birthday, you bring some cake and we ate together during recess, but there were a little leftover, you ask me to take it home and I forgot to return your tupperware. HAHA, I hope you don't forget that.

    Love : Old friend.

    Saturday, October 15, 2011

    Day 14 — Someone you’ve drifted away from | Letter Challenge

    I don't know who am I drifted away from right now.
    Or maybe I just don't realize it.

    I think I'm gonna leave day 14.
    Because I Didn't Had Any Hun So Yea

    Day 13 — Someone you wish could forgive you

    Dear family

        I must admit it's so hard for me to choose anyone in this world that I wish could forgive all my mistake. My family is so lucky and special that's why I choose them. As we live in a same roof for shelter, we always offend one another. Okay, easy to say, that's part of our life as a family. No one can escape that. Let's straight to the point. I wish you guys could forgive all my mistake. I’m sorry for all the trouble and pain I’ve caused you guys since 1997. I keep making mistakes and somehow even though you’ve shown how fed up you are, you still manage to forgive me. I know I’m wearing out your patience, but if you could spare a bit more for an immature kid trying to grow up like me. I promise I'll make all of you HAPPY without misery.

    Your family member.

    Friday, October 14, 2011

    Day 12 — The person you hate most/caused you a lot of pain | Letter Challenge

    A lot of person have cause myself a lot of pain.

    AJ buat dalam list

    • Cikgu rumah sukan yang pernah marah aku dekat tapak perhimpunan-WTF. Tu bukan nama aku, buat apa aku nak mengaku. Dan harini dia marah aku sekali lagi.
    • Adik aku-Apesal dia cara sangat pasal laman sesawang aku ?
    • Bisul-Kau memang nak hidup sekejap kan ? Aku rasa nak maki je.
    • Crap-Tak habis lah dengan hidup kau yang berebut jantan tu.
    • New Student-Seluruh keturunan kau aku tak suke. Sumpah cakap.
    • Cikgu O-Ni lagi sorang, nasib baik kau ngajar aku masa primary school je. HUH, seksa hidup aku.
    • Judi-Bagus, kau tak sekolah sini dah. Kau memang kaki judi.

    Dan dan dan, semua yang tak tahu kenang jasa aku. Dah. Aku malas nak berdendam. Tapi yang ni memang BLACKLLIST LA.

    Thursday, October 13, 2011

    Day 11 — A Deceased person you wish you could talk to

    Dear my Late Grandfather.

               I wish you were with my family and I. I miss you, ops, let me correct myself, we miss you so much. It's been about a month since you leave us. I've never lost a family member before, and when you leave this world, I feel so sad. I don’t know why I want to talk to you, I guess I just never really got to spend much time with you when you were alive because we live in a different state. It's so hard to forget you. I cried the time I wrote this.
             The first tear drop on my cheek was from my right eyes. I don't know why. I know it means something. I just don't know about it. I will cry if I see photos of you. I cry all day long on the first day you leave us. I miss you. I wonder how are you there ? I hope that Allah placed you with pious people.

    Your beloved granddaughter.

    Wednesday, October 12, 2011

    Day 10 — Someone you don’t talk to as much as you’d like to

    Dear You,

    I miss the way you call my name and messages me if you have something to tell. I never thought you could have an envy feelings with me because of a stupid thing. But it's really hurt when you're on purpose hurting me. I know you do it to make me feels sad and angry. It doesn't matter, if it's not real, you can't hold it in your hand you can't feel it with your heart,but if it's true, you can see it with your eyes, even in the dark like a Paramore song. Okay, just to be clear, you're jerk.  I really like to talk to you in school. But, everytime we meet, you will always hurting me until now. But honestly, I miss our old conversation, about dreams, music, education, schools and all that.

    From Me.

    Tuesday, October 11, 2011

    Day 9 — Someone you wish you could meet | Letter Challenge

    Dear Kevin.

    I really wish that i could meet you one day. No way I'm gonna fall in love with you. You might be so so so cute. But you looks so gay which made me wanna laught so much every time I watch your video. And hell yeah, you are so funny. If we meet, I think I will have to spare another pants, just in case I laught on your jokes. It could be. And even if you can't give birth anymore but I'm pretty sure you will get an adapted children someday. #NOMANGIVEBIRTH. And before I forget, your father looks just like you.

    An earthling.


    Now, for those who don't know him yet, check out his video. He's a youtuber. I laught so hard on each single  video :) Ngeee. You guys might think that I daydream too much. But errr, itsmydaydream. RIGHT ?

    Okay, wait, if you did not laugh after watching this video, you better go check with a doctor.








    Monday, October 10, 2011

    Day 8 — Your favorite Internet friend | Letter Challenge

    Dear Zafareena

    I really like your language and the country that you're staying right now with your family. It's Austria. I know it's been a week since we didn't had any conversation. I am so busy lately. I need to study and do a lot of things that i don't like. I hope when you're come back to Malaysia, you don't forget the sambal belacan and stuff.

    sincere: Your friend.

    Day 7 — Your Ex-boyfriend/girlfriend/love/crush | Letter Challenge

    Sepatutnya aku buat menda ni semalam. Tpi aku baru balik dari bercuti #Bercutilahsangat. Smpai pkul 12 smalam. Terpaksa jgak pergi sklh. Kena paksa.

    Dear whoever read this, why the hell did you think I've to write this ?
    Kejamnya hari ke-7. So, I won't do any.

    DONE.

    Friday, October 7, 2011

    Day 6 — A stranger | Letter Challenge

    Okay, this kinda weird and hard too. I tried to think something for any strange that I met. And suddenly this stranger pop in my head.

    Dear stranger,

    I don't know your name but I still remember when I was 8, I met you in Genting Theme Park. All of sudden, you showed up in front of me, and like we had a chemistry, we played and talked. We played a lot of things and have fun. I still remember we rode those spinning horse together(idk what it is call) non-stop. Yeah, of course we had to lined up in every single round we played. But we didn't feel tired at all. And the most funny aka stupid part is, okay, I can't wait to write it here. The most funny part is you forgot to ask for my name, and so was I. I guess it was because we had too much joy like we own that theme park.

    From: errrr, if i write my name in here, will you know me ? I don't think so.

    Okay, the stranger is she. SHE.

    Day 5 — Your dreams | Letter Challenge

    Dear dreams,

    You are so hard to be achieve yet you are beautiful and nice. Dream, i hope you're mine one day.

    From: A dreamer.

    I am taken now. By his... TORY. okay, kidding. It supposed to be History, my teacher said, your sweetheart now is HISTORY(SEJARAH) until your PMR is finish :).

    Yaaaay, TORY,  I love you. Like seriously. pfffft.

    Thursday, October 6, 2011

    Day 4 — Your sibling | Letter Challenge

    Maybe i'll send this to my siblings 35 yrs from now on. (yeah, maybe)

    Weasley siblings


    Dear siblings,

    To my elder brother and younger sister.
    Maybe one day, 3 of us will separated away, to achieve our own dream. One day, you will read this, and the moment you read this maybe our parents are no longer here with us. You know what i mean right stud ? HAHA. And one day, we will follow them too. But maybe, we will go before them. Who knows ? So, i just want 3 of us to build one happy family, before it's too late. And also don't be so stingy with me lah bro, you always forgot your younger sister when you go to shop and buy the ice-cream, and you only enjoy it with your boys. And sister, you gotta have to stop from being so so so so annoying or i will never let you use the broadband anymore. But still, I love you guys even I always yell to you like a lunatic. Together we can make a difference.

    Your only AJ.
    XOXO

    Wednesday, October 5, 2011

    Day 3 — Your parents | Letter Challenge


    Dear mum dad

    I'm sorry for all the mess I did. I know I'm bad. But, deep inside, I always love both of you, May Allah gave you the best reward to your patience. Patience to have a child like me. I will never forget both of you if one day, you will have to go away from me. I'll pray good things for you. I hope that you will pray something good for me too. I know without both of you, I'm no one in this world. I appreciate in everything that you've done. I LOVE YOU MOM AND DAD.

    From: The person that love you the most, your daughter.

    HUHU, bila aku buat entry ni. Ramai je yang baca kan ? Ingat aku ni slut sangat ke ? Tak de maknanya.

    Tuesday, October 4, 2011

    Day 2 — Your Crush | Letter Challenge

    Swwwwwweetttt isn't it ?

    Dear crush.

    i really hope that we can talk one day. Maybe after you finish everything. I'd love to. Good luck to you on whatever test you're taking right now.

    Sincerely: Your secret crush

    Everyone is attractive to their opposite sex. So, i won't lie that i don't have a crush. But he doesn't really in my mind right now. And so far, i don't go crazy for him. So, it's a short letter. this letter was somewhat similar on my mind.

    Monday, October 3, 2011

    Day 1 — Your Best Friends | Letter Challenge

    Tak de pape nak cakap dekat intro. Proceed je lah.




    Dear Best Friends,

    I really hope that all of you will forgive all my bad done or mistakes. I hope that you guys know that I don't  meant it. I really am sorry on everything. I really hope that we can be best friend forever. All of us. We can hangin' out, chillin' out, rocking' out and do stuff together. Graduate together. I really hope all of us can skate and maybe surf one day. And got to PARIS together ? Or maybe The wizarding world of harry potter in Orlando. Not only until we graduate I mean till the end of the kingdom. Yeah. FOREVER. If god wills it :)
    XOXO.

    To : Best Friend ( If you think you're my BFFs) I have a lot.
    From : A person who you think that she is your BFF

    Sunday, October 2, 2011

    30 Day Letter Challenge.

    Okay, I know it's an old thing to do this. but i still wanna do this.

    The 30 Day Letter Challenge.

    I take this challenge because i promise to myself start from tomorrow i will play Internet/computer/game only 2 until 2 half an hour per day. Because i think if I do this challenge, I'll spend only 30 minutes on blog. That's a bonus. I could spend another 2 hours on FB, and stuff. I think I've spend a lot of time on computer, and it's not good my eyes.  I've to do this for my sake of my life because by next year, I'm gonna take a very big exam which gonna place me in what stream. My ambition has something to do with science, so  I've to study hard so that the teacher will place me science stream. I've gotta make my own decision, As there's a will, there's a way :) Oh yeah, thank you to my friend on polyvore, Jessey, a 14 year old American Chinese girl for this challenge.

    • Day 1 — Your Best Friend
    • Day 2 — Your Crush
    • Day 3 — Your parents
    • Day 4 — Your sibling (or closest relative)
    • Day 5 — Your dreams
    • Day 6 — A stranger
    • Day 7 — Your Ex-boyfriend/girlfriend/love/crush
    • Day 8 — Your favorite Internet friend
    • Day 9 — Someone you wish you could meet
    • Day 10 — Someone you don’t talk to as much as you’d like to
    • Day 11 — A Deceased person you wish you could talk to
    • Day 12 — The person you hate most/caused you a lot of pain
    • Day 13 — Someone you wish could forgive you
    • Day 14 — Someone you’ve drifted away from
    • Day 15 — The person you miss the most
    • Day 16 — Someone that’s not in your state/country
    • Day 17 — Someone from your childhood
    • Day 18 — The person that you wish you could be
    • Day 19 — Someone that pesters your mind—good or bad
    • Day 20 — The one that broke your heart the hardest
    • Day 21 — Someone you judged by their first impression
    • Day 22 — Someone you want to give a second chance to
    • Day 23 — The last person you kissed
    • Day 24 — The person that gave you your favorite memory
    • Day 25 — The person you know that is going through the worst of times
    • Day 26 — The last person you made a pinky promise to
    • Day 27 — The friendliest person you knew for only one day
    • Day 28 — Someone that changed your life
    • Day 29 — The person that you want tell everything to, but too afraid to
    • Day 30 — Your reflection in the mirror
    • Day 31 — It's a mystery!

    Erm, yeah, i know it's 31. But it's a mystery. I'm gonna start it tomorrow. So , stay tuned :)

    Thursday, September 29, 2011

    Aku benci Folio

    Okay, anak lelaki cikgu yang suruh saya buat folio ni handsome macam omputeh,tahfiz pulak tu.. Satu kelas nak jadi menantu.
    Tapi bila calon mak metua ni suh kiterang buat folio, yang mana, dah kali ketiga aku print semua bahan, sampai ink tu dah nak habis, asyik semua je salah, aku dah tak hingin kat anak dia, okayy, sape nak cikgu sejarah aku punya anak ? angkat tangan. Aku dah serik, kang aku buat air tawar pun, abis dia suh anak dia divorce aku. TAKNAKKK.

    Waaaaaa, tolonglah jangan salah lagi. Tolong lah. Aku mintak sangat. Ink dah la mahal. RM 70 sebotol tu gila. FOLIO, TOLONG JANGAN NAK JADI PUAKA SANGAT. OKAY, AKU JANJI, AKU BUAT TULISAN TIMES NEW ROMAN, SIZE 12 , DOUBLE SPACING, BLACK AND WHITE, ATAS PLAIN PAPER.

    tolonglah jangan salah lagi. 

    Saturday, September 24, 2011

    Watching Youtube


    So, let me tell you, I love youtube. Yeaaahhh,
    Well, everyone does. It's like a community site. No, no, actually, we can communicate through YouTube, but it's not like FB, Twitter, Friendster, Myspace or something. In YouTube, we can put any video we want even the copy one.
    But let me tell ya, if you copy something like another person picture and use it as your DEFAULT, we call it's FAKE. When we copy a blogger entries, we call it COPYCATS. So, we have so many title in every single person that copy something from another single person :) Oh man, DON'T DIE A COPY. BE ORIGINAL.

    So, nothing to tell, but i also have a YouTube channel. But it's so so so secret. Only a few of my friends know about my YouTube channel. I do lots of lyrics video. Sometimes the song is from Malaysia, and sometimes it's from HOLLYWOOD. But, the Malaysian must be the English-Malaysian song. Like mizz nina, Bunkface and moreeee.
    Aku tak tahu ape kejadah aku buat video, tak dek benefits pun. seposen pun tak dapat. Lyrics lagu bunkface dpt 107,311 viewers with 8 dislike :(. Tak nak beritau lyric lagu apa. Cari sendiri.

    If i were a father.
    I am overwhelmed with this video


    Ayah, saya janji saya akan buat ayah bangga suatu hari nanti.

    Ada orang tanya lagu ape yang sedih sangat ni.
    http://www.youtube.com/watch?v=CMSr-HTzCwA
    Previous song that i used for theme song in this blog.

    Wednesday, September 21, 2011

    Change to your old FB.

    Hai semua, I started to think that FACEBOOK DAH BOLEH JADI GENG MYSPACE DAH.
    Tpi klau korg nak FB lama tukar language korang ke ENGLISH(UK)
    That's the only way that I know. :)

    Cikgu Science, ckgu kesayangan saya, cakap saya pemalu macam abang saya. Tpi dia cakap saya lagi pemalu.
    HAHA, pemalu lah sgt. Dah la ckgu tu puji saya bagus tadi. #SEBABSIAPKANNOTASCIENCEJE.

    Best Disney Song that I've heard is GIFT OF A FRIEND-DEMI LOVATO.
    Dgr lama2 boleh menangis.
    2nd- NOT YOUR BIRTHDAY-ASW ohhhhsem(awesome)

    Monday, September 19, 2011

    Keep moving on.


    Aku rasa 1-2 harini, rasa macam lain je. Nak nangis pun ada. Harini aku tak kemana-mana, tak keluar rumah pun, saja, terperap dalam bilik, nangis sorang-sorang. Buat kerja sekolah. Tengok movies.

    Today, I awoke to forget the sadness in my heart.
    I go to Flickr, see all the pictures, because pictures can make me forget everything. But I was wrong. No change at all.
    God, please give me strength to all these allegations.
    I really can't bear it anymore. 
    Time, please be faster so that I can forget all this sadness.
    I know everything happened for a reason. 
    Yeah, great. I really wish it's a summer.
     


    Aku harap, aku bangun pagi esok, aku lupa apa yang aku lalui harini :'(






    Please. Please. Please. Please. Please.

    Thursday, September 15, 2011

    Manusia Handsome

    Haaaa, kan AJ dah janji, harini, AJ nak update psal pengetua. Pengetua titewww machooo, bebudak choral speaking 2AB yg ckp. HEHE.

    A: umur dia berapa ?
    B: 58 lahhh
    A: Wahh, nampak macho lah~!~!


    Photobucket

    Photobucket


    haaa,kan titewww dah ckp, pengetua kite machoooo. Dia baik :)
    Tpi aku tak suke bila hri senin. tau2 je lah. Assembly kn ?

    HUHUHU, yg tak msuk choral speaking, mule2 bgi alsan mcm2 dkt ckgu, tak bleh dtg lah sbb mak msuk sepital, atuk sakit, anta atuk pergi haji lah ape lah. Apelah korang. msuk menda lain boleh plak.

    alah, tak nmpk pengetua titewwww.
    Photobucket
    HIHI, utk elakkan kontroversi.

    Hrini titewww borak2 dgn A dgn B. Tanye psal bola sepak lawan eton college london under17 tu.

    AJ: ko prgi kn bola, lwan college london tu kn ?
    A: HAAH, best wei.
    AJ: bestnyaaa. Aku kna blik kmpung. Anak sultan phg ade kn ?
    A: Adaaaa, dia prgi kacau org berkawat hritu, kesian aku tgk askar tu, rse nak sepak je anak sultan tu :)
    AJ: oh, aku dh agak dah, nme lgi anak sultan kn? Tpi dia hot kan ?
    A: Shahrin ko nk cmpak mana haaa ? Shahrin oh Shahrin

    haaa, jgn gtal2 nak curi gmbr anak sultan pahang saya ni :)
    Aku sihir ko kang.


    Green Icons
    untuk elakkan kontoversi jgak :)


    oh ye, lupe. Tgk error putih tuuu, tu kawan saya :) They are from a same class with me :)

    Tuesday, September 13, 2011

    So, my real name is

    So...

    This is not a confession of my true name. But, an anonymous came from nowhere, asking me,

    WHO THE HELL ARE YOU IN THIS SCHOOL ?
    So, now i'm gonna reveal half of my identity. *FCUK, I HAVE TO.
    So, my name start with A and end with S. But there is two person with the name that starts with A and end with S in my class. So, you think that you know me ? NAHH, it's hard for you to find me :) Because I don't talk to stranger :)

    Ingatkan nak buat cerita psl pengetua hrini. Esok lah. Dah tu, anonymous tu gile mencarut sgt, nk tau nama aku :) No offense anonymous. I know you're my senior, I'll respect you. Aku tahu org gile mana jadi anonymous ni. Oranng gileee, saya sayang lah awak dari senior saya yang lain. Awk nomber 1 dlm BlackList saya :) BIG SMILE FOR  an ANONYMOUS. Oh ye, saya tau dari IP adress awk, sbb awk hntr kt shoutbox. Tgk, aku dh prvt shoutbox aku, kang dia serang aku kat comment plak. :)

    ARIGATO, GRAZIAS *bow :)

    Wednesday, September 7, 2011

    Nak jadi ape besar nanti ?

    Aku tahu aku tak kuat, sebabtu aku menangis. Aku tahu, dah tertulis semua ni. Aku tahu bila dia dah tiada, rumah, mesti sunyi. Aku tau dia tak sempat tengok result PMR aku, result SPM abang aku, result UPSR adik aku tahun depan.

    A small dose of life.
    Aku tahu, setiap kali mahu pulang ke Kuantan, dia akan tanya

    "budak jurus, mek/awe, nak jadi apa besar nanti ?

    Bukannya aku tak redha, aku cuma terfikir, kalau dia pergi, makan minum anak beranak siapa nak tanggung ?
    Bukannya aku tak redha, aku cuma tak mahu menangis di hadapan khalayak ramai bila dia tiada.
    Bukannya aku tak redha, aku cuma tertanya, kenapa dia pergi semasa semua tiada di sisinya.

    dreaming of fields of cream
    Aku bukan mempersoalkan takdir ni.
    Aku cume rasa sedih, kali terakhir aku jumpa dia hidup-hidup, masa cuti raya tu haa.
    Lost Lovers
    I love being kids, they don't have to cry when they had to say goodbye to someone that they love.
    I love being kids, they don't have to recite Holy Yaasin while crying.
    I love being kids, they don't even have to do anything when someone that they love pass away.
    I don't like being a teenager, I really am not ready, All i want is my innocence back.

    Saturday, September 3, 2011

    Mari Merungut Malaysia

    Mari merungut Malaysia


    Dear government of Malaysia,

      
                Prime minister, tahukah anda, anda memerintah negara Malaysia, negara di mana umatnya majoriti beragama Islam. Tahukah anda umat islam menyambut hari raya selama sebulan ? Jadi wajarlah anda memberi cuti selama 4 minggu untuk seluruh Malaysia menghabiskan sisa2 hari raya mereka.

                Tolonglah Prime Minister,
    Saya menulis utusan ini dengan harapan Encik Prime Minister boleh memujuk Encik Minister of education memberi cuti selama 4 minggu pada musim perayaan Melayu. Bagi menyemarakkan lagi raya di bulan merdeka ini, saya ingin meminta Encik Prime Minister menambah cuti bagi agama dan bangsa yang lain. 3 minggu musim perayaan Cina, dan 2 minggu musim perayaan India.


    Sincere:
    A student.
    Saya tak dapat sekupang pun untuk surat ini :)

    Ayooo, goverment, please laaa, Folio sejarah tak siap lagi ni. Ade jgak aku reka sejarah sekolah ni kang. Ade jgak aku tulis sekolah saya dibina sebelum tahun 1957  iaitu berabad lamanya, sewaktu zaman komunis.

    ataupun,

    Back then, 100 years ago,the flowers don't even grow, dessert fell the snow, there were no books or human, so....
    How would we all know what was this school was like ?
     

    The titled and quote Inspired by Matlutfi90

    rodrick :)

    Monday, August 29, 2011

    the Fiest the Breaking the Fast

    the Fiesta the Breaking the Fast or freedom from puasa or raya . YAYYYY Eid mubarak or Rayaaaa. YAYYYY. So, Selamat Hari Raya maaf zahir dan batin. Bermaaf-maafan lah ya.
    Lpastu bila orang dah mintak maaf, tolonglah maafkan ya. It's not easy for someone to asking for a forgiveness so, Sedangkan Rasul mengampuni dosa org2 sekelilingnya, inikan kita :)


    Terima kasih kepada anda semua yang hantar kad raya dekat saya.
    Timoh, Nabil, Myzal, and lain2.


    So, harap korang semua boleh beraya tanpa ade gangguan lah ya.
    Nak main mercun bleh je, tpi jgn lah main mercun bola, mcm superman saya ckp. Dia ckp jgn main mercun bola :) Lpas ni ckp kt abg saya, toksoh beli bedil bola tu :)

    Assalamualaikum :)


    oh ye, oh ye,
     spe dah tgk crita HANNA ? tgklah wei. Bestttttt.
    And HANNA really remind me to Luna Lovegood from Harry Potter.





    Friday, August 26, 2011

    Pengawas gangster.

    WARNING: PLEASE DON'T READ THIS IF YOU DON'T UNDERSTAND MANGLAY(MANDARIN+MALAY)

    My Heart Is The Worst Kind Of Weapon. : 102 of 498
    Yay, kita dah nak raya. And Merdeka juga :)




    Wohhhh, DEBE lah mu.
    Minggu lpas knnnn !!! I got a fukcing love letter from a fukcing man that I have a fukcing idea who the hell that sent it to my friend's fukcing table in my fukcing class.
      
    Kurang pahala puasa gua tau tk ? Sebut prkataan fukc tu bnyk2 kali. msti lu bdk yg trlmpau crdik smpai lu tkde fb. Gua ingtkan lu ni :

    Don't deal a fukcing sh*t with me if you don't know how to. You'll regret it.

    Gua thu, lu budak TAIKO dkat 2AB. Gua bukan tak nak gaduh besar, klau gua gaduh besar nanti, satu sekolah tau. Gua tau lu pegang 2AB. Gua ape kisah ? Tpi pengikut gua lagi ramai dari pengikut lu dlam klas ni. Lu tak pyah nk bajet sgt lah kan ? Lu ingat lu pngwas, gua takut ke ? Klau lu pngwas, mkin besar peluang gua untuk hancurkan hidup lu. Lu menangis dpan ckgu air mata darah skali pun gua akan tunjukkan bukti gua. Asal lu tkut masa ckgu tnye haritu ? Berani buat berani tanggung la. Lu tak pyah nk jdi hipocrite lah.

    Friends. - site model helper.
    Lu asal ? Mau tempah maut ka ?



    Bedebah, gua tau lu gangster. Lu baca ni.
    Abang tak abang ... ini dunia Allah S.W.T yang pegang " ... " Lu
    Ayahanda ... ka? lu Abang Long ka ? Mungkar & Nakir soal dalam kubur
    nanti menggigil juga.." " Abang besar sudah keluar ... wa ingat lu
    sudah bertaubat pada Allah " " Aku tak takot mati ...tapi aku takut mati
    dalam kekufuran dan dilaknat Allah "
    -kl gangster-
    Asal lu jelous sgt bila ckgu bgi tanggungjawab dekat gua untuk buat text choral speaking ? Spe terasa angkat tgn ? Gua tak bertanggungjawab. Spe suruh mkn cili.

    Wednesday, August 17, 2011

    High School Students - FAQ.

    kwan aku malu msuk camera, jdi dia menyorok blkg camera :)

    see the picture ? Siap dgn camera, siap dgan Tripod lgi. Actually, my friends and I are doing a video for the independent day, we might celebrate our Independent day on the same date for the eid. Budak kt atas tu jdi camera woman :) ngeee. Skrg video tu tak siap edit lgi. And we are kinda SHY, so, that video will done before next week, before the ujian. I hate monthly test. I wish i could stay with all my good gred :) Wish me luck.


    Frequently asked questions
    • What's your last name ?

    Deschanel or actually Syairah

    • Do you take Biology ?

    Errr ? NOPE. But I'm interest with it. 2 yrs from now on will be :)

    • Which elective courses do you recommend?

    Pure Science and Science Engineering

    • Are you a Belieber ? 

    Negative.

    • Will you go to the PROM with.....

    ShahrinCool. Matluthfi pun okey jgak :) KevJumba and Ryan Higa also find :) They don't even know that I am exist ? So what ?

    • Last name of your secret crush in High School.

    Gosh ! Secret Crush gile. Tkkan aku nk kasitau kodd.

    • What High School clique do you belong in ? nerds/cheer leaders/skaters/jocks/goth/ETC

    HIHI, according to the quiz i took on FB, Imma skater, even i don't skate. soooo, yeah.
    65 percent Skater
    20 percent nerds
    10 percent emo
    5   percent prep.

    • What type of guys do you love making friend ?

    Errr ? What kinda question is this ? Skater Boys and Rocker. I don't like popular,emo,gangsta or punk or else.


    Sumber























    Tuesday, August 9, 2011

    Puasa ?

    ASSALAMUALAIKUM, semua, anda semua puasa tk hrini ? *Bgus3

    Budak form 1 ?
    Haish, ko tak de kerja lain ke pose-pose ni. Pagi2 ckp BABY dah.

    Form 2 ?
    Haaa, spe bwak maggie mkn celah tannga tu ha ? ingt aku tk tau ke ? Warna kuning, kerinting plak tu, spe tak pose haa ?

    Form 3 ?
    Wei, nk peksa  PMR, mu gi main mercun tu, dh lah baling dri atas. Mujor tak kena org yg tak brsalah. JAKUN, dayak ah mu.

    Form 4 ?

    Oh, sya nk mntak maaf ni, sbnrnye sya tkut nk mntak maaf, tpi sya mlas nk tunggu raya. Sorry lah klau sya tertulis nme sape2 dlm blog ni, ltak gmbar hudoh ke :) Kdg2 sya ni tulis ikut prasaan je, ltak gmbr tu ikut mood, klau sya rse gmbr tu lwa, sya ltak, bukan sbb lain, tak de mksud pun nk malukan sesape. Dh, sya dh mntak maaf dh ni :) Wajiblah dimaafkan. Lpas ni, sya tak nk fikir dah :) perkataan ***L tk elok tulis kt sini, jdi sya mls lah tulis. sya nk senyum je spnjg msa :) dpt phala :)

    Form 5 ?
    ok sikit kot, sbb diarang nk peksa. Oh, mungkin sbb ade tadarus tu :)


    me ?
    I feel like dancing now ~~~~

    • I DISLIKE CRAZED KPOP FAN.
    • JusBer beleiber obsesser.

    Mk sya cerita :
    Girls who is not covering their whole 'aurat' body. Wlaupun kite pergi terawih, tau tak org tak tutup aurat tu tetap dpt dosa, inikan yg warna@dye rmbut dia. Pergi lah smbhyg terawih pun, amalan kita tak diterima sbbnye, pwarna tersebut tlah menutupi ubung kpala. Mse kita amik air smyg, air tu tak msuk pun dlm kpala kita :)

    Renung-renungkanlah. Slmt beramal.




    Friday, August 5, 2011

    Mathematic in My History



    Pada peperiksaan pertama thun 2011, aku duduk seorang diri, mengulang kaji subject MT. Aku duduk di hadapan seorang kanak2 riang yang comel lagi manja mcm mia sara, iaitu AQILAH. Ade yg membaca buku, ade yg berbual, ade juga yg brgembira. Aduhh, nasib baik buku PI dah baca mlm tdi tak tidur aku dibuatnya. Aduhh, ni buat aku ngantuk ni. Jarum menunjukkan jam tepat 10.15 pagi. Hatiku berdebar-debar. Ckgu di depan memerhatikan murid. Dlm hatiku #mamposlahakuperiksaMTkalini. Periksa pkul 10.20, mne smpat nk bce 1bab lagi ni .

    Sedang aku gelisah , CKGU I(cikgu aku pling suke) "murid2 sume , simpan beg anda . keluarkan ape yg ptut je". Gilee , aku harap soklan periksa senang-senang .

    Krenggggg ! Loceng berbunyi . Dengan lafaz Basmalah , aku membuka kertas periksa .

    Page 1 : Aminn , naseb baek soklan ni yg kluar . Tksih YA ALLAH .
    Page 2 : Eh , nk jwb A ke C ni ? Harap2lah aku jwb ni btol .
    Page 3 : FUhh , ade lagi 1 page , mse dh suntuk .
    Page 4 : Mampos gua , aku mne ingt yg ni .

    Krengggg . #gile,kenahentamni. Baiklah murid , kutip kertas .

    Aku tak sempat siap , aku hentam 10 soklan . aku rse fed up . aku tnye kwan-kwan aku depa suma kata takdelah senang sgt. Tpi oklah. ade jgak kata, quite tough, but i managed to finish it by the time. Habesss lah aku . Aku jangka aku dpt E . Dpn budak-budak #akubuatmuketakrisau. Padahal dlm hati, tuhan je tahu.

    Bile ckgu bgi kertas periksa. Aku terkejut gila. Aku tak dpt pun E, apatah lagi, nak dpt A. Aku malu nk beritau aku dpt berapa. Tk pelah. Hampa phm-phm je lah.

    Conclusion no 1, do not read book until late at night . Read book earlier than you should. Conclusion no 2, refer to the conclusion no 1.

    Sunday, July 31, 2011

    Short Updates.

    Selamat Hari Raya. Ehhhh, Puasa. tu je.
    Esok update blog tournament Part2.

    Friday, July 22, 2011

    Asians are smart. Be jelous.

    blog AJ private selama 2 hari . Tukar design dan mcm2 lgi. rse mcm buruk je blog ni tgk.

    Nk stop blogging psal life. Tak best crita psal life dkt blog, annoying gile. AJ tak crita lah sume menda, smpai pergi tndas pun nk crita dkt blog. Takde kerja lain ? dah lah sume orang nk knal AJ. tak bestnye. Takde life lah klau mcm tu.
    So, AJ delete bnyk entry mengarut. Lpas ni AJ blog pndpt, photo which is kinda same with life but not that really look likes my life story.

    Dulu AJ suke Indon. Mse drjh 4/3 kot. Sbb msa tu Indon bru nk popular, takdelah AJ meluat sgt nk dgr.
    5#Hapus Aku-Nidji
    4#Lagu berjalan memutar.( Tak bisakah-Peterpan)
    3#Naluri lelaki-Samsons
    2#Menghapus jejakmu-Peterpan
    1#Mungkin nanti-Peterpan

    Jangan suruh aku dgr lagu indon lain plak. Muntah hijau kang
    Mostly Peter pan lah. I know it supposed to be Peter porn.
    I listen to music that I like not because of their ethnic/races/tribes/religion/handsome/beautiful/popular. I like it when i like.

    Firman Allah SWT dalam surah al-Hujurat ayat 13
    Wahai umat manusia! Sesungguhnya Kami telah menciptakan kamu dari lelaki dan perempuan, dan Kami telah menjadikan kamu berbagai bangsa dan suku puak, supaya kamu saling berkenalan. Sesungguhnya semulia-mulia kamu di sisi Allah ialah orang yang paling takwa di antaramu. Sesungguhnya Allah Maha Mengetahui, lagi Maha Mendalam Pengetahuan-Nya”.

    Orang yg matang , org yg brtaqwa, jgn lah kau benci sgt dkt kaum Indon, Tuhan jadikan mereka supaya kamu saling berkenalan.

    Ahh, budak 3org ni buat ape dkt sklh rndh ? Siap bwak tongkat lgi. Aku tak phm sungguh la.
    Bye-bye guru besar sklh tepi sklh aku. Nti reunion 6 tuah, kiterang ajk guru besar ye.

    http://www.youtube.com/watch?v=VDjgfWAL5UQ
    Orang ni dah mcm panda aku tgk hari-hari.

    Monday, July 18, 2011

    Thumbs of Rule

    Dalam blog aku ada Thumbs of Rule.

    1. Jgn tulis apa yg mak bapak kau tak bleh baca. Klau adik beradik baca boleh. Tapi aku harap siblings aku tak tau link blog aku.

    2. Jgn tulis TOP secret or secret receipe. Memang takkkkk lah aku nk tulis menda ni. Tak hingin pun aku. Jadah ape wei? Kecuali kau tak ltak muka kau dkt BLOG, dan takde sorang pun tau tu BLOG kau. Aku punye orang yg terdekat je tau :) #BETTERKAUDIAMKALAUKAUTAUNIBLOGSIAPA.

    3. Jgn nk mencarut sgt lah. kau nk tulis F*ck, H*ll, S*x, dan sewaktu dengannya. Aku rasa baik tak pyahlah. Klau kau nk maki maki pun, tulis ayat elok sikit, nti ade orang tersentak. Kan suahaida ?

    4. Jgn ltak gmbr posing terlebih. Fuhhh, aku tak prnh pun. Stu gmbr pun tak de gmbr aku dlm blog ni. PRIVATE AND CONFIDENTIAL. saya ni orang perempuan, melayu, islam plak tu, ltak gmbr kt internet banyak2 berdosa tau. lagi lagi tak tutup aurat. Nti besar, ko dpt laki, yg mlas smyang, rezeki takde, kau nk mkn ape ? pasir ? mati kecekik darah ?

    5. Jgn nk ber 18sx lah sgt. Kau kena ingat. BLOG ni universal atau UMUM. alah, klau ko tgk crita cartoon disney, ataupun senang senang crita HANNAH montanna, mmg ade symbol U pda permulaan crita tu. Jadi klau kau sanggap sgt, ltak warning kt tittle mcm 18sx : Budak kecik jgn baca. Klau kau baca jgak, aku tak tahu. Tk pun Entry untuk orang mcm aku yang dahagakan BEEEP............


    berapa kali aku nk ckap, shahrin najmi/shahrincool bukan pakwe aku. Daydream semata-mata lah.

    Haaa, ade orang layan blog aku. terharu :)
    Mlm ni ade JUVANNA, korang jgn tak tgk.
    Untunglah kau, beli tiket awal awal tgk LIVERPOOL menang lwan Malaysia. aku nk beli je, tiket abes, nk beli je, aku duk kt kuantan.


    Apa yang aku mampu buat, jelous melihat gambar LIVERPOOL .

    Wait, wait. Man U isn't it ?

    Friday, July 15, 2011

    The Boy Who lived

    The Boy Who lived. Chapter pertama, tajuk pertama cerita Harry Potter ! Tak prcaya, pergi kdai buku, amik Buku HP soccerers stone. Tgk tajuk pertama, Chapter pertama.


    Aduh, rmai plak yg tnye spe pkwe sya lepas sya buat entry ni.
    Alah, korang ni sibuk je lah kn? HAHA, tak mrh pun, sje je. Nahh, ni gmbr dia.

    Comel tak ?
    Haaa, tulah Shahrin Najmi yang korang nk sgt tahu tu. Gmbr tu mse dia kt LONDON, alah, dia mmg ddk kt LONDON pun ngan family dia. Tpi dia dh nk blik Malaysia bulan dpan klau tak silap. Apelah korang ni, budak ni SHAHRINCOOL, alah famous youtubers tu, kang aku ltak nma si matluthfi ke anwarhadi ke, tua sgt lah plak.

    HAHA, jgn jelous, aku ade gmbr dia. Kau ade ?

    Sob, sob, aku nk nangis. Crita Harry Potter dah smpai ke pnghujung. Lpas ini aku harap sambungan cerita Percy Jackson ada. Klau tak mmg aku mrajuk ngn HOLLYWOOD, asyik buat sequel cinta yang mmg pathetic iaitu crita TWILIGHT. Oh tidak, crita mcm tu tak lyak ade dkt Malaysia, menjahanamkan pemikiran budak melayu serta budak sekolah yang belm cukup umur. #PAHAMPAHAMJELAHADAUNSURAPA !  Aku tgk skali, sumpah aku tak minat hero dia yang tak handsome tu dan aku takkan tgk dah.

    Nanti mesti aku rindu budak jahat ni. Arrrrrrr !




    Mmmg aku nangis lah lpas ni. Huwaaa

    Mmg lpas tgk cita HP7part2 ni, mmg aku berair lah. Kena sediakan 1kotak tissue. Wohh, ok, Imma die hard fan of harry potter ok. Tgklah Blog ni, penuh dgn kata2 curse je.
     
    Summer, please come closer and faster. I'm tired of school already !
    Lpas ni peminat TWILIGHT, jgn serang aku plak.

    Thursday, July 14, 2011

    Friday please be nice to me tomorrow.
    Oh , my baby...
    Happy 16th birthday Shahrin Najmi :) HAHA, #I'llwaitforyou.
    I miss the place I born, yeah, i know it's kind of, pretty ridiculous since I never live there.

    I HATE BACKSTABBER and SHITTALKER,

    Monday, July 11, 2011

    Kenapa kita wajib pkai tudung ?

    Assalamualaikum! *(takjawabdosaaaa)

    Umat islam wajib baca . Terutama pempuan .
    AJ mintak maaf dkt semua followers AJ yg tak pkai tudung . Sorry , AJ nk smpaikn benda yg btul je .

    Aku selalu dengar orang cakap,

    AKU TAK READY LAGI PAKAI TUDUNG. TAK SAMPAI SERU LAGI.

    KALAU AKU PAKAI TUDUNG SEBAB TERPAKSA BUAT APA? AKU TAKNAK JADI HIPOKRIT.

    KALAU PAKAI TUDUNG TAPI STILL BUAT MAKSIAT, BUAT APA? SAMA JE.




    Well hello, perempuan perempuan cantik. Kau taknak hipokrit ke, kau nak buat maksiat ke, kau nak tunggu seru ke, BENDA WAJIB TETAP WAJIB. Kalau kau tak pakai seatbelt lepas tu polis jumpa, confirm kau kena saman. Kenapa? Sebab undang undang wajib yang mengatakan bila kau drive, kau kena pakai seatbelt. Maka bila kau takut kena saman, kau pakai seatbelt. Tapi Tuhan kata pakai tudung wajib, kau tak dengar. Sebab? Tuhan tak pernah saman kau. Baiknya Tuhan, kau tau?


    Hello perempuan perempuan cantik. Yang bakal jadi isteri orang. Yang bakal jadi mak. Yang bakal jadi nenek. Yang ntah muda atau tua, bakal mati. Konsep 'belum sampai seru' mana ada dalam kamus Islam, hello bukak mata. BUKAK MATA KAU.



    Pakai tudung adalah WAJIB. COMPULSORY. Jangan tunggu seru, jangan tunggu nanti. Tak payah tunggu bersedia. Tuhan dah kata wajib perempuan pakai tudung, maka tak perlu ada apa apa alasan. Tak perlu tegakkan benang yang basah. Tak perlu nak jadi 'matlamat membenarkan cara'.



    Kenapa bila ustazah kat sekolah suruh kau pakai tudung time kelas agama, kau pakai? Lepas habis kelas agama, kau bukak. Bila sekolah wajibkan kau pakai tudung, kau pakai. Balik sekolah kau bukak. Kau berpegang pada siapa sebenarnya? Siapa Tuhan kau sebenarnya? Siapa yang bagi kau nikmat dan rezeki sebenarnya?



    Muhasabah diri. Kalau ada mualaf yang baru masuk islam pun, boleh terus pakai tudung, kenapa bukan kita yang terus di lahirkan islam ni?



    Bertudung itu wajib, bukan susah pun nak buat. Kalau kau niat untuk berubah, gerakkan seluruh otot otot badan kau pergi kedai cari tudung. Kalau bukan labuh pun, selendang pun jadi. Cuba dulu, niatkan di hati. Mintak Tuhan bukak hati kau. Buat bersungguh sungguh. Allah selalu dengan kita. Dia tak sombong macam kita. Yang pnting doa. ya , aku thu, budak tak pkai tdg biasanya tak smbhyg, klau kau tk smbhyg pun, wktu kau lpang, doa dlm hti pun ckup.



    Perempuan perempuan cantik, tutuplah rambutmu. Niatlah untuk berubah. Allah sentiasa nak tolong kita. Jangan hangat hangat taik ayam.



    Dan jangan lah sesekali keluar dari mulut kau, AKU TAK BERSEDIA NAK PAKAI TUDUNG. Malu la sikit dengan Tuhan. Bila kau cakap macam tu, macam kau main mainkan peraturan Tuhan. Macam Tuhan tu bukan siapa siapa.



    Tanam tekad. Muhasabah diri. Semua orang boleh berubah.


    As seen on written in the stars and Hanamaruku

    Saturday, July 2, 2011

    Yesterday Field Trip Madagascar .

    Hi , my name is Ostrich .


















    Dear dumb blog , ok , aku mengarut . Nmpk tak gmbr tu . Haa , tu lah OSTRICH . bukan unta . Ade kwan aku selok tgk mnda ni . "Eh , eh , untaaaaa ". itu bukan unta . Smlm ade lwatan . Satu klas pergi . Wahh , rajin , kelas aku kelas kedatangan penuh smlm . Sbb klas lain kena lari LARIAN 1 malaysia . HAHA ! Gmbr tu aku nk buat BOKEH , tapi tk jdi sngt , well , I'm not an amateur Photographer . Aku ade isi nama dkt ostrich tu . aku pnggil dia MADAGASCAR . oke , bukan pulau madagascar dkt AFRICA TU , and neither MADAGASCAR movie .
    Why it is MADAGASCAR ?
    Mse buat lawatn smlm , kiterang jumpe

    Yooo , man . Meet me , Lemur . Saya brlakon dlm crita MADAGASCAR tu .


















    Oke , mse kiterang tgk mnda tu , kiterang ingt monyet lah beruk lah . Pastu aku ckp , eh tu bkan monyet , beruk pun bukan . Ni LEMUR yg dlm cite MADAGASCAR tu . Aku rse ade dkt TV3 . Yg jdi KING tu . Comell gile <3 . Lpastu dia wt bunyi , UKKK ,HUK HUK kuluk uhuk kuluk , ahhh , aku tak pndai sbb aku bukan LEMUR , korang nk dgr , prgi cari sndiri dkt ZOO . Lpas tu si ostrich tu lari2 , aku tak prasan , kwan aku tgk dia mlepaskan hajat , maka terjadilah lombong emas yg berbau semrbak di situ . Aku tgk mse last2 dah , sbb aku heran kwn2 aku mnjerit , aku pun crilah ape puncanye . Dan inilah puncanya . Jadi , aku namakan binatang yg brnama ostrich tu MADAGASCAR .




    Sincere : AJ De's

    Thursday, June 30, 2011

    SPOTCHECK : Cikgu ke murid yg slah | Kesialan pengawas .



    Aduuhhh , nk nangis je rasa harini . Tdi msa solat hajat , ckgu buat spotcheck . Lpastu ade ceramah skjap . Okay , lpas dh hbis tu , ckgu amik sume BEG yg berisi brg terlarang . Aku tak risau pun , sbb aku tak bwak pape . Time budak prmpuan , nama U kena pnggil . Okay , kwn aku punye nama , dia gelabah tahap gaban . Kiterang cube calm down kan dia sbb tkkan lah dia bwak make-up kn ? Last , nothing happen . Okay , nama aku tak kena pnggil , lpas tu , ckgu suh blah . Aku pun , pergi cari BEG aku . 


    Wei , mne BEG aku ni ? 


    Aku pergi tnye sume pngwas klas aku yg tak leh solat tu , sbb depa lah yg check . Sume ckp tak tau . SO , aku cari . Lpas tu , kwn aku yg nme U ckp , ko ade pnjam buku aku tak ? 1, 2, 3, okay , ade . HOK ALOH , tu beg aku dkt BATMAN tu . 

    Dlm hti aku , "is that really my BEG ? HELL , i don't have make-up "




    Aku ckp dgn pngwas yg brnama AKAK . 


    AKAK , saya tak bwak pape pun . CHECK lah skli lgi klau berani !!!!!
    dia berani , dia check beg aku , dia jumpe CLEAN and CLEAR ! Aku ckp , " tuu , yg sch bgi . Sume perempuan pun dpt "
    dia phm , sbb dia pun dpt CLEAN and CLEAR tu .


    Time aku tgh tunggu dia check , aku tgk sorng pengawas yg aku gelar ABANG . ok reaksi dia terkjut sbb mcm tak sngka aku bwak make-up . Seee , abg ni pun tak prcaya aku bwak make-up .



    aissshhh , aku dah cuak ni , kang kwan abg aku nmpk nti , dia kasi tau abg aku cmne ? BATMAN ni pun satu , aku ckp dgn dia , dia buat dek je . Aku tak leh sungguh org cmni . Dah HILANG RESPECT aku kt ko . 




    LAST ." ok . bleh blik klas . Awk jgn takut klau awk tak bwak pape " si AKAK menasihati aku .



    Mmg lah tak tkut , tpi muke aku nk ltak kt mne ? Budak2 pndg serong dkt aku . Ko ingat aku ni BOSIA ke nk bwak make-up pegi sch haa ? Ko tgklah , aku budak klas ape ? HAAA ? tak hingin aku nk bwak make up pergi sch . Muke aku dah CLEAN and CLEAR ok . 


    OK , aku tau ade sorng pngwas klas aku nk khenat kt aku . Aku tau lah tu spe . Ko mnt IZZAT RAZALI dgn AIMAN PSS kn ? haa , ta yah berdalih lgi . Kn snang aku tulis kt sini . BIAR kau plak malu . Oh , dialah yg Tulis kt klas 4 IA tu . Oh , BRO YOUK , aku dgr nama ko tdi . Ko bwak make-up jgak eh ?









    Obliviate